Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD a declarat miercuri, 15 septembrie 2021, că Partidul Social Democrat va depune un proiect de lege privind plafonarea prețului la energie în România.

„Vă anunț în mod oficial că PSD va depune astăzi sau mâine un proiect de lege pe care-l veți primi, va fi la dispoziția presei, privind plafonarea prețului la energie în România. Principiile de bază sunt următoarele: plafonarea pentru șase luni a prețului la o medie pe ultimele șase luni de la momentul intrării în vigoare a legii. Va fi creat un fond la Ministerul Energiei care să compenseze pierderile la furnizori. Contul acela va fi alimentat de către bugetul de stat, o parte, și o parte de către sumele luate de la producătorii de energie, 50% din profitul fiscal declarat”, a afirmat Mihai Tudose.

Vicepreședintele PSD a atras atenția că “aceasta este o soluție temporară, o soluție la adăpostul căreia Guvernul trebuie să se apuce un pic de treabă”.

„Atragem atenția Guvernului că aceasta este o soluție temporară, o soluție la adăpostul căreia Guvernul trebuie să se apuce un pic de treabă. În fapt, au lăsat piața liberă exact în cel mai prost moment cu putință, în momentul în care producția națională este mult sub necesar, și atunci, ca orice piață, a luat-o razna, fiind bătaia pe marfă, pe materia primă,” a mai spus europarlamentarul Mihai Tudose.