VIDEO Marcel Ciolacu: România este un hub major de asistenţă oferită Ucrainei de către NATO, Uniunea Europeană şi ţările partenere

Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, consideră că România este un hub major de asistenţă oferită Ucrainei de către NATO, Uniunea Europeană şi ţările partenere şi sprijină Ucraina prin toate mijloacele.

„România este un hub major de asistenţă oferită Ucrainei de către NATO, Uniunea Europeană şi ţările partenere şi sprijină Ucraina prin toate mijloacele. Aş aminti, în mod special, eforturile ţării mele pentru soluţionarea crizei alimentare generate de blocarea exporturilor de cereale, chiar cu riscul suportării unor costuri semnificative de către fermierii români. Doar ca să vă faceţi o idee – România a asigurat tranzitul a peste 11 milioane de tone de grâne şi produse agricole prin porturile de la Dunăre şi Marea Neagră. Facilitarea acestor exporturi ucrainene a contribuit direct la stabilizarea pieţelor alimentare globale şi la îmbunătăţirea securităţii alimentare”, a declarat președintele PSD marți, 4 aprilie 2023, în cadrul unei întrevederi cu o delegaţie a Comisiei pentru democraţie şi securitate a Adunării Parlamentare NATO, la Parlament.