Protestul fermierilor români față de sprijinul insuficient decis de Comisia Europeană pentru pierderile înregistrate de aceștia ca urmare a afluxului de cereale ucrainene este îndreptățit.

Este din ce în ce mai evident că Decizia Comisiei Europene de a ridica taxele vamale pentru produsele provenite din Ucraina a generat efecte negative tuturor statelor din regiune. Cerealele provenite din Ucraina au provocat blocaje comerciale, au destabilizat piața, au generat prăbușiri ale prețurilor, punând fermierii români în imposibilitatea de a-și valorifica producțiile.

Este timpul ca taxele vamale să fie reintroduse și să permitem cerealelor și produselor ucrainene doar tranzitarea teritoriului României în drumul lor către țări terțe.

România va continua să sprijine Ucraina până când va câștiga războiul declanșat de Rusia, însă avem datoria să ne protejăm fermierii și procesatorii!

Partidul Social Democrat va continua să sprijine fermierii români și producția românească, mai ales în aceste perioade complicate pe care cu toții le traversăm.

Florin Ionuț Barbu

Președinte Comisia pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii Specifice din Camera Deputaților