Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, senatorul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, și prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, au participat luni, 27 ianuarie 2023, la conferința județeană de alegeri a PSD Brăila. Președintele CJ Brăila Iulian Chiriac a fost ales în funcția de președinte al organizației județene PSD Brăila.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că se simte mândru atunci când vine la Brăila şi i-a transmis noului preşedinte al PSD Brăila, Iulian Chiriac, să treacă la „next level”, unul în care să promoveze tinerii, aşa cum Mihai Tudose l-a promovat pe acesta la un moment dat.

„E normal ca într-o organizaţie cum este organizaţia dumneavoastră să te simţi mândru. Nu e un lucru uşor şi cred că orice preşedinte de partid, dacă ar veni în mijlocul unei astfel de organizaţii, cum este organizaţia PSD de la Brăila, ar fi mândru. Sunt ferm convins că orice prim-ministru ar veni într-o organizaţie cum este organizaţia PSD de la Brăila ar fi mândru când vede performanţele administrative ale dumneavoastră în tot judeţul, coordonate de Iulian şi, nu în ultimul rând, de Marian în municipiul Brăila. Eu am un gând frumos pentru noul preşedinte ales, pentru Iulian: mă bucur mult şi sunt ferm convins că deja are o experienţă politică, sunt ferm convins că va face faţă acestei provocări şi organizaţia o să treacă la next level, unul mai bun şi o să promoveze şi el tineri, cum şi Mihai Tudose l-a promovat pe Iulian la un moment dat”, a declarat Marcel Ciolacu.