Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, senatorul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, și prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse au participat marți, 22 noiembrie 2022, la conferința județeană de alegeri a PSD Olt. Președintele CJ Olt Marius Oprescu a fost ales în funcția de președinte al organizației județene PSD Olt.

Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Slatina, că ridicarea MCV înseamnă eliminarea unei ultime bariere pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

„Mi se pare că numai noi şi bulgarii mai aveam acest Mecanism, MCV. În acest moment presupun că nu mai există nicio barieră pentru aderarea României la Schengen şi ultima barieră, cu toate că nu era o impunere pentru aderarea la spaţiul Schengen retragerea MCV-ului din România, dar în acest moment România şi sper mai ales după 8 decembrie, când vom intra în spaţiul Schengen, România este cu toate drepturile în interiorul Uniunii Europene. O să vină şi OECD-ul. Când faci coaliţii atât de mari, reuneşti două doctrine total diferite, e normal ca românii să se aştepte şi la lucruri de o asemenea anvengură, cum a fost cu aderarea la Uniunea Europeană, cum a fost cu aderarea la NATO, acum cu aderarea în spaţiul Schengen şi depăşirea unei poveşti interminabile, din punctul meu de vedere, cea cu MCV”, a spus Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă.