Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a declarat miercuri, 30 martie 2022, la sediul PSD, despre pachetul de măsuri pentru populaţie, că se va ieşi cu el săptămâna viitoare, după o discuţie în coaliţie, şi că ar putea fi folosită finanţarea din exerciţiul financiar trecut, pentru aceste măsuri, idee susţinută şi de Comisia Europeană.

„Este o diferenţă între propunerile festiviste, pe Facebook şi propunerile totuşi argumentate şi discute şi cu Comisia şi cu Ministerul Finanţelor, să vedem impactul, şi ne-am încadra, cu aceste vouchere de 50 de euro, la două luni, pentru persoane cu pensii sub 1.500 de lei şi voucherele pentru copii, pentru îmbrărcăminte şi rechizite, în funcţie de veniturile părinţilor, sau dacă sunt familii monoparmentale, şi le acoperim chiar cu fonduri europene, având voie până la aproape 700 de milioane de euro să venim cu acest pachet social, susţinut şi de Comisia Europeană”, a mai spus Marcel Ciolacu.