Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a făcut un apel miercuri, 20 octombrie 2021, către toţi şefii de partide parlamentare să se întâlnească imediat şi să găsească o soluţie pentru a scoate România din criză.

„E clar că acest guvern nu are cum să treacă. Ştie şi domnul Cioloş, ştie toată lumea. Este o bătaie de joc la adresa românilor, nu putem accepta un ministru al Sănătăţii care este părtaş la acest dezastru sanitar. Dar trebuie să punem urgent ceva în loc. De aceea, fac un apel către toţi şefii de partide prezenţi în această sală: vă cer să ne întâlnim imediat şi să găsim împreună o soluţie pentru a scoate România din criză. Gata cu politica! Nu se mai poate aşa. Trebuie să facem altceva, trebuie ca polticienii să facă un pas în spate şi să aducem specialişti şi experţi în sănătate care să vină urgent cu un proiect prin care să reducem numărul de morţi. Avem medici foarte buni şi aici, în Parlament. Spectacolul sinistru trebuie să înceteze. Vă cer să fiţi în al 12-lea ceas bărbaţi de stat. Vă cer să fiţi alături de români în acest război cu moartea. Vă cer să nu mai rămâneţi o pată urâtă şi neagră în istoria acestei ţări”, a spus Marcel Ciolacu, în plenul reunit al Parlamentului, la şedinţa în care se solicită votul de învestitură pentru Cabinetul Cioloş.