Premierul Marcel Ciolacu, președintele #PSD, a declarat luni, 26 iunie 2023, că proiectul privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost votat cu largă majoritate de Parlament, după cum a spus la învestirea în funcţie, menţionând că au existat trei guverne şi patru prim-miniştri ai PNL care ar fi avut timp să rezolve tot ce au promis în această perioadă.

„Am intrat într-un calendar de recuperare a cererilor de plată 2 şi 3. Despre ceea ce am votat astăzi, vreau să vă reamintesc: eu nu am pensie specială. În ultima zi de mandat, în cele două mandate pe care le-am avut mi-am dat demisia. Şi cred că, dacă ar fi făcut toţi parlamentarii acest lucru, în acest moment n-am mai fi ipocriţi, să încercăm să transferăm de la unul la altul victoriile, dar şi insuccesele. A existat o majoritate de dreapta în România, lucru pe care îl cunosc şi eu, îl cunoaşteţi şi dumneavoastră. Au avut timp să rezolve tot ceea ce au promis în această perioadă. Au existat trei guverne sau de patru ori, parcă, domnul Orban a fost votat de două ori, au fost patru prim-miniştri ai actualilor membrii de coaliţie PNL, a fost suficient timp să rezolve aceste probleme”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Parlament, după adoptarea proiectului de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.