Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat s-a reunit luni, 26 iunie 2023, la Palatul Parlamentului. Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat că în cadrul reuniunii s-a discutat în principal despre mandatul premierului şi al Guvernului privind reformele esenţiale pe care urmează să le susţină.

„Este o continuare a deciziei domnului Ciolacu de a fi prezent atât în partid, cât şi în mijlocul parlamentarilor pentru a susţine tot ceea ce are în agendă să facă şi a obţine acordul colegilor. S-a discutat despre ceea ce urmează în perioada imediat următoare privind reformele din PNRR prin acţiune guvernamentală, dar şi parlamentară. În principal, s-a discutat despre voturile care urmează pentru pensiile parlamentarilor şi pentru pensiile aşa-zis speciale, despre cumulul pensiilor cu salariile. Au fost luate în calcul şi celelalte legi care vor trebui adoptate până la sfârşitul curentei sesiuni parlamentare şi chestiuni organizatorice legate de noua conducere de la Ilfov”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD, la Parlament.