Președintele PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților a declarat luni, 17 ianuarie 2022, că pachetul de măsuri cu privire la preţurile la energia electrică şi gaze naturale este finalizat, iar aceste măsuri vor fi discutate în şedinţa de coaliţie de la ora 17.00.

„Am finalizat tot pachetul de măsuri pe toate cele trei componente, astfel încât să stopăm această escaladare a prețurilor, să ieftinim facturile atât către populație, cât și către economie și, nu în ultimul rând, să încercăm să compensăm de la bugetul statului atât cât își permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zona de investiții și ce ne-am propus pentru acest an. Avem aceste măsuri finalizate. Mai discutăm acum, la ora 10, cu membrii Guvernului din partea Partidului Social Democrat, cu Biroul Permanent Național, și la ora 17 în coaliție. Am avut discuții inclusiv în cursul zilei de ieri cu domnul prim-ministru, alaltăieri cu domnul președinte Cîțu, deci am funcționat și până acum”, a spus președintele PSD.

Marcel Ciolacu a adăugat că reducerea TVA de la 19% la 5% la energie electrică şi gaz „este suportabilă de către bugetul de stat” şi această măsură trebuie luată de la 1 februarie.

„Este suportabilă de către bugetul statului și pentru energie, și pentru gaze. Eu îmi mențin părerea că această măsură trebuie luată cu data de 1 februarie”, a mai spus președintele Camerei Deputaților.