Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, 05 aprilie 2024, după depunerea la Biroul Electoral Central a listei candidaţilor alienței PSD-PNL la alegerile europarlamentare, că acest moment arată oficial că cele două partide au constituit o alianţă electorală, reuşind să depăşească toate discuţiile interne şi să arate că au „maturitatea politică” de a lua o decizie pentru stabilitatea şi dezvoltarea României.

„Am trecut de la știri pe surse la breaking news-uri, în acest moment este oficial, cele două partide au constituit o alianță electorală. Am făcut o alianță electorală la fel cum am construit și o coaliție de guvernare. Nu am făcut-o nici pentru Partidul Social Democrat, n-am făcut-o nici pentru Partidul Național Liberal. Am reușit împreună să depășim toate discuțiile interne și să arătăm și în interiorul partidelor, dar mai ales să le arătăm românilor că avem maturitatea politică de a lua o decizie nu pentru noi, o decizie pentru stabilitate, o decizie pentru dezvoltare, într-un moment în care România nu-și permite să piardă vreo investiție, vreun ban european și vreo coerență, când vorbim de aderarea integrală la Spațiul Schengen și terestru, când vorbim de eliminarea vizelor pentru Statele Unite și, nu în ultimul rând, când vorbim de aderarea la OECD.

Acestea sunt proiectele mari pentru care de fapt am creat această alianță electorală și, după ce românii vor decide prin vot, pentru că întotdeauna românii au dreptate, vom vedea după data de 10 iunie deciziile politice ulterioare. Din punctul meu de vedere, atât eu, cât și domnul președinte Nicolae Ciucă am făcut ceea ce este corect pentru România și pentru români și am dat dovadă de maturitate politică și cred că am depășit momentul în care România trebuie să trăiască, mai ales în timpul campaniilor electorale, în circ, scandal și întotdeauna să folosim și să împingem românii de a vota contra.

Este un moment în care noi venim cu o ofertă administrativă pentru capitala României, o capitală europeană, venim cu o ofertă europeană pentru alegerile europarlamentare, venim cu o ofertă de stabilitate, de construcție și nu mai îndemnăm românii să voteze contra unui partid sau altui partid. Intrăm în cu totul și cu totul altă logică electorală,”  a afirmat premierul României.