Premierul României, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vizitat vineri, 05 aprilie 2024, împreună cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, și ministrul Proiectelor și Investițiilor Europene, Adrian Câciu, șantierul șoselei de centură Bârlad. După vizită, Marcel Ciolacu a declarat că Moldovei i s-a făcut până acum o mare nedreptate prin întârzierea lucrărilor la o autostradă care să traverseze această regiune.

„Am venit să vedem și lucrările la Autostrada Moldovei. Nu putem vedea tabloul închis decât dacă facem și centurile orașelor importante din Moldova. Mă bucur mult că în sfârșit vorbim de Autostrada Moldova și am văzut împreună azi cu domnul ministru, deja pe anumite porțiuni suntem la stratul 2, iar aici, unde era o lucrare întârziată, îi felicit pe constructori, care sunt aici de față, că au reușit de la 15% și au ajuns la un stadiu de 88%. Ministerul a reușit să fazeze, cred că de când ați preluat dumneavoastră ministerul, domnule Grindeanu, și cu propunerea domnului primar de a fi făcută pe urmă o descărcare către cel mai important agent economic, unde primăria are și teren și veți vedea imediat ce dezvoltare economică va fi.

S-a făcut o mare nedreptate Moldovei, pentru că este ultima, și iar trebuie să spun, a venit un bănățean să ne facă nouă Moldova, cu toate că Buzăul nu e Moldova, ca să știi, ne facă nouă autostradă. Important e că lucrurile sunt și există un progres evident, nu mai vorbim de povești, vorbim de lucruri palpabile”, a spus președintele PSD.