Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, și europarlamentarul Dan Nica, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, au susținut o conferință de presă marți, 23 februarie 2021, la sediul central al PSD.

Laurențiu Nistor a declarat că „această grevă a fost un conflict spontan pornit de la faptul că conducerea CE Hunedoara, care n-a fost ajutată deloc de către ministrul Energiei”.

„Vreau să vă spun de la început că această grevă a fost un conflict spontan pornit de la faptul că conducerea CE Hunedoara, care n-a fost ajutată deloc de către ministrul Energiei, nu le-a asigurat din luna martie 2020 circa 8 milioane de lei, tichetele de masă pentru aproape un an de zile, și circa 2,2 milioane lei, decontarea transportului, la care se adaugă încă aproximativ 9 milioane de lei salarii restante pe luna ianuarie care trebuiau date în 15 februarie”, a afirmat președintele CJ Hunedoara.

Dan Nica a adăugat faptul că România este în pericol să piardă 1 miliard 112 milioane de euro, bani alocați României prin fondul de tranziție justă.

“Suntem în pericol să pierdem 1 miliard 112 milioane de euro, bani alocați României prin fondul de tranziție justă, acel fond cu care România a reușit la Sibiu contraperformanța ca în loc de 4 miliarde și ceva, cât erau alocați de Comisia Europeană, să ieșim din negocieri cu ceva mai puțin de 2 miliarde. Acest fond e compus din această sumă de 1 miliard 112 milioane euro și o diferență de 800 de milioane din cadrul financiar multianual, dar acești bani trebuie contractați până la finalul anului viitor. Știți care sunt procedurile de avizare, de contractare, licitații care durează, iar România este în mare întârziere. Acest plan intră în vigoare la începutul lui aprilie, toate statele membre trebuie să îl prezinte în martie cel mai târziu ca să fie aprobat de Comisie, iar după votul din Parlamentul European din aprilie acești bani să poată să fie cheltuiți”, a transmis eurodeputatul Dan Nica.