Senatorul Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD, a anunțat marți, 23 februarie 2021, că parlamentarii PSD au depus un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe acest an prin care solicită majorarea alocaţiilor pentru copii.

„Acest amendament este foarte important, se referă la toţi copiii României. (…) Noi insistăm de ani de zile ca drepturile copiilor să fie respectate, nu doar prin declaraţii publice, ci şi prin fapte concrete. Am depus în Parlament şi am şi votat un proiect de lege care prevede dublarea alocaţiilor. Din păcate, această lege nu este respectată, iar cumulul de factori a pornit chiar de la cel mai înalt nivel”, a declarat Gabriela Firea într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Amendamentul PSD prevede creşterea alocaţiilor astfel: pentru copiii de la 2 ani până la majorat – de la 214 lei la 300 de lei, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani, inclusiv pentru copiii cu dizabilităţi, de la 427 de lei la 600 de lei, a precizat Gabriela Firea.

Deputatul PSD, Natalia Intotero, președintele Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, a adăugat că amendamentele au venit de la ligile studeților.

„L-aș ruga pe domnul Florin Roman să susțină amendamentul propus de colegele social-democrate, amendamente venite de la solicitarea ligilor studenților prin intermediul cărora ei să beneficieze în continuare de această gratuitate”, a spus Natalia Intotero.