Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat s-a reunit luni, 19 aprilie 2021, la sediul central al PSD. Senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD a declarat că parlamentarii social-democraţi vor depune o moţiune de cenzură atunci când vor şti că obţin rezultate în urma acestui demers.

„PSD a anunțat prin vocea președintelui că vom depune o moțiune de cenzură în această sesiune. Există un singur glonț pe care avem voie să-l tragem într-o sesiune și acesta astăzi este într-o țintă mișcătoare, o țintă care s-ar putea să dispară la ora 17, când se pare că vor binevoi să se întrunească și să discute despre criza pe care PNL și USR-Plus au generat-o în România. Dacă USR-Plus decide astăzi să se retragă de la guvernare, această țintă mișcătoare dispare și vă dau un exemplu: moțiunea simplă. Am depus moțiunea simplă contra lui Voiculescu și ați văzut că a rămas fără obiect. În aceste condiții, o moțiune de cenzură trebuie depusă atunci când știm că avem rezultate”, a afirmat Radu Oprea.

Purtătorul de cuvânt al PSD consideră că reprezentanţii USR PLUS şi PNL sunt „decuplaţi” de la realitate.
„Șomajul atinge cote imense, mai ales în rândul tinerilor. Scumpirile vin val după val: peste 18% la energie electrică și toate produsele alimentare. Vin Sfintele Sărbători de Paști, când toți vrem să avem masa cât mai bogată. Aceasta este realitatea crizei politice pe care acești incompetenți inconștienți au generat-o în România. Firmele din România, din păcate, mai ales cele din domeniul HoReCa, dar nu doar ele, se îndreaptă din ce în ce mai mult spre faliment, în așteptarea ajutoarelor promise și care nu vin. Măsura 2 este aproape blocată, măsura 3 nu mai vorbim despre ea”, a susţinut senatorul Radu Oprea.