Deputatul PSD Alexandru Rafila a făcut apel la toţi membrii Birourilor permanente reunite să susţină şi să aprobe înfiinţarea unei comisii de anchetă care să analizeze modul în care a fost gestionată pandemia de COVID-19.

„În şedinţa de astăzi a Birourilor permanente reunite sperăm să putem trece propunerea PSD de constituire a unei comisii care să investigheze modul în care a existat managementul pandemiei în toată această perioadă, plecând de la toate datele – număr de cazuri, testare, vaccinare şi bineînţeles lucru care a fost adus în discuţie şi de fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu referitor la numărul de decese. Noi considerăm că o astfel de comisie este foarte utilă şi sperăm că cei de la USR-PLUS să sprijine această iniţiativă, în sprijinul transparenţei pe care o clamează. Scopul acestei comisii nu este să găsească vinovaţi, ci să ofere răspunsuri populaţiei astfel încât oamenii să îşi poată să îşi recâştige încrederea în autorităţi, în sistemul de sănătate şi să putem trece în mod responsabil împreună peste această pandemie. Fac apel la colegii din Birourile permanente, indiferent de orientarea politică să sprijine acest demers al PSD care este făcut exact în interesul cetăţenilor şi pentru controlul pandemiei”, a declarat Alexandru Rafila marţi, 20 aprilie 2021, la Parlament.