Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat s-a reunit sâmbătă, 23 septembrie 2023, la sediul central al PSD. Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat după reuniune că Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, a fost exclus din PSD.

„Împreună cu colegii mei am luat trei decizii – excluderea domnului Dumitru Buzatu din PSD. Numirea ca preşedinte interimar al organizaţiei PSD Vaslui a vicepreşedintelui Dragoş Benea. Am luat act din demisia din funcţia de secretar de stat a domnului Buzatu Tudor şi, de asemenea, am propus colegilor mei suspendarea din calitatea de membru PSD a doamnei Creţu Gabriela – senatoare”, a precizat Marcel Ciolacu.

Senatorul Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a susţinut că deciziile luate de partid în ceea ce îl priveşte pe Dumitru Buzatu nu au fost unele uşoare.

„Cred că decizia preşedintelui Ciolacu şi a forurilor de conducere este una corectă, pentru că, încă de la preluarea conducerii de către Marcel Ciolacu, toleranţa a fost zero faţă de orice faptă de tipul ăsta, am avut listele de Parlament, şi la Cameră, şi la Senat, cu oameni fără niciun fel de problemă penală, ori de câte ori a existat un semnal puternic în spaţiul public privind probleme de integritate, imediat deciziile au fost luate. Nu e o decizie uşoară, e vorba de colegi dar, până la urmă, noul Partid Social Democrat a decis să meargă înainte într-o formulă perfect curată şi corectă” a precizat Lucian Romașcanu.