Deputatul PSD Alexandru Rafila, vicepreședinte al Camerei Deputaților și senatorul PSD Leonard Azamfirei, vicepreședinte al Senatului, s-au întâlnit marți, 9 februarie 2021, la Parlament cu reprezentanți ai organizațiilor profesionale, sindicale și ai asociațiilor de pacienți pentru a discuta despre sustenabilitatea sistemului de sănătate după 11 luni de pandemie COVID-19. Este o primă consultare dintr-un amplu proces de deschidere către societatea civilă pe care Partidul Social Democrat îl asumă și-l aplică consecvent.

La întâlnire au mai participat: Cristina-Mariana Stocheci, senator PSD, Florin Buicu, deputat PSD, Remus Mihalcea, deputat PSD, Grațiela Gavrilescu, deputat PSD, Valeria Herdea, Colegiului Medicilor din România, Raluca Ghionaru, Colegiul Medicilor din România. Ecaterina Ionescu, Colegiul Medicilor Dentiști, Timofte Mircea Nicușor, OAMMR, Leonard Bărăscu, Federația Sanitas, Iulian Pope, Federația Sanitas, Mircea Ciocan, Federația Sanitas, Viorel Rotilă, Solidaritatea Sanitară, Eleodor Daniel Cârstoiu, U.S.M.R. – Alianța Medicilor și a Sindicatului Promedica, Catrinel Iliescu, U.S.M.R. – Alianța Medicilor și a Sindicatului Promedica, Marina Evelyn Cristescu, U.S.M.R. – Alianța Medicilor și a Sindicatului Promedica, Cătălin Dudu, U.S.M.R. – Alianța Medicilor și a Sindicatului Promedica, Cezar Irimia, APCR – Alianța Pacienților Cronici din România, Rozalina Lăpădatu, APAA – Alianța Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, Liviu Popescu, APAA – Alianța Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, Radu Gănescu, COPAC – Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice și Dan Dorica, Alianța Națională pentru Boli Rare.