Deputatul PSD, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 28 aprilie 2021, la Palatul Parlamentului, că nu trebuie politizată campania de vaccinare anti-COVID-19 şi a propus formarea unei coaliţii pentru relansarea României, formată din autorităţi locale, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi ai asociaţiilor patronale.

„Vaccinarea trebuie să fie încununată de succes, cu o condiție: ca ea să fie un obiectiv național, să nu fie politizată în niciun fel și să ofere oamenilor argumente suficiente, serioase, încât să adere la această campanie de vaccinare. (…) PSD propune o coaliție pentru relansarea României și o să vă spun la ce mă refer: mă refer la o coaliție la care să adere reprezentanți ai diverselor tipuri de autorități locale, comune, orașe, posibil județene, parlamentari, reprezentanți ai asociațiilor profesionale și patronale, pentru că interesul este comun. Politizarea este greșită. Am auzit zilele trecute un apel către primarii PNL, de exemplu, mi se pare nefiresc, pentru că oamenii din toată țara, indiferent de culoarea politică a primarilor dintr-o localitate sau alta, trebuie să beneficieze de vaccinare și o astfel de coaliție ar putea să fie mai cuprinzătoare, mai credibilă pentru populație și trebuie să aibă un obiectiv foarte clar definit pentru atingerea acestor obiective și ne dorim cu toții să ne întoarcem cât mai repede la viața normală”, a afirmat Alexandru Rafila.

Deputatul PSD a adăugat că toată lumea încearcă să revină la normalitate, la viaţa de dinainte de pandemie.

„Ne dorim cu toții să ne întoarcem cât mai repede la viața normală. O să vă spun ce cred eu în momentul de față și mă refer la scenariul cel mai optimist pe care îl cred: dacă tragem toți în aceeași direcție și toate aceste dezbateri, polemici și vorbărie care, din punctul meu de vedere, este excesivă în această perioadă, referitoare la diverse lucruri pe care le facem în domeniul sănătății publice, atunci probabil că acea țintă de obținere a imunității de grup ar putea fi atinsă probabil toamna, la sfârșitul lunii septembrie sau în luna octombrie, adică o perioadă suficientă de timp în care să putem să menținem acest ritm de 100 de mii de persoane vaccinate zilnic care ar oferi atingerea țintei respective”, a spus Alexandru Rafila.

PSD sprijină introducerea unui set de măsuri care să facă posibilă tranziția suportabilă către normalitate și atingerea cât mai rapidă a țintei pentru obținerea imunității de grup. Puteți consulta AICI propunerile PSD.