Într-o declarație susținută în plenul Parlamentului European, europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a făcut apel la responsabilitate și a solicitat liderilor europeni să adopte rapid viitorul Cadru Financiar Multianual, astfel încât interesele cetățenilor europeni să nu fie afectate. „Cetățenii europeni s-au săturat de acest joc în jurul bugetului European. Avem nevoie de un viitor Cadru Financiar Multianual de calitate. Avem nevoie de un buget acum, care să răspundă la nevoile pe care le au cetățenii europeni. Avem nevoie de continuitate”, a declarat europarlamentarul român.

 

Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene „să fie mai implicată, mai activă”. „Nu este normal că a acceptat propunerea lansată de Președintele Consiliului European. Nu este normal că nu a apărat suficient cetățeanul european în aceste negocieri”, a subliniat Negrescu.

 

Europarlamentarul social-democrat consideră că propunerea de buget avansată de președintele Consiliul European este inacceptabilă și a subliniat că bugetul trebuie construit astfel încât Uniunea Europeană să poată oferi răspunsuri sustenabile la crizele cu care se confruntă, să asigure dezvoltarea și bunăstarea cetățenilor săi.

 

„Președintele Consiliul European a venit cu o propunere inacceptabilă și a pus pe masă o propunere care nu a fost discutată cu Parlamentul European. Nu vorbim de bani alocați Uniunii Europene, vorbim de bani pe care noi îi alocăm, statele membre, pentru a dezvolta Uniunea Europeană, pentru a răspunde la crizele majore cu care ne confruntăm și trebuie să gândim acest buget într-o manieră constructivă axat pe dezvoltare, axat pe dezvoltare sustenabilă”, a declarat Victor Negrescu.