După hotărârea de luni a Curții de Apel București, PSD solicită conducerii USR să nu mai facă scut în jurul lui Clotilde Armand și să aplice aceleași principii pe care le invoca în cazul altor politicieni acuzați de incompatibilitate și fapte penale.

USR nu mai poate da vina pe „ineficiența” și „lipsa de credibilitate” a Agenției Naționale de Integritate. Hotărârea Curții de Apel București confirmă raportul ANI potrivit căruia primarul Sectorului 1 a încălcat legea penală și legea incompatibilităților. Chiar dacă nu este definitivă, această decizie a instanței de judecată ar trebui să determine o reacție adecvată din partea USR, după aceeași măsură pe care acest partid o aplica adversarilor săi politici.

Conform conduitei de integritate pe care o solicita cu vehemență altor formațiuni politice, USR ar trebui să dispună de urgență suspendarea din partid a lui Clotilde Armand, până când aceasta „își va demonstra nevinovăția” în fața instanțelor de judecată.

După decizia de luni a Curții de Apel București, orice zi în care primarul Sectorului 1 continuă să fie membru de frunte USR reprezintă o bătaie de joc la adresa alegătorilor.

Cât timp conducerea USR va continua să-și protejeze colegii penali, acest partid nu mai are niciun drept să se erijeze în postura de reper moral al clasei politice din România.

Biroul de presă al PSD