Europarlamentarii români, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, o susțin cu fermitate pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al României pentru funcția de comisar european pentru transporturi.

Eurodeputații din Delegația Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situație fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a invitat pe membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice din PE să ofere soluții la ceea ce domniile lor consideră că ar fi „neclarități” în acest caz, pentru ca procesul de validare al Rovanei Plumb să depășească faza preliminară. Conform Regulamenteului de Procedură al Parlamentului European – art. 2. paragraf c – Comisia Juridică ar fi trebuit să ofere o serie de recomandări care să ajute candidatul să rezolve eventualele neclarități. Recomandările pot merge până la a i se indica respectivului candidat să renunțe la bunurile sau acțiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau să găsească soluții financiare pentru a stinge un posibil conflict. În ultimă instanță, Comisia JURI poate să sugereze chiar schimbarea portofoliului. Niciunul dintre acești pași nu s-a parcurs până în acest moment. În consecință, ședinta de luni a Comisiei poate aduce toate lămuririle necesare în cazul comisarilor desemnați din partea României și Ungariei.

Delegația română afiliată Grupului S&D consideră că Rovana Plumb este un candidat serios și bine pregătit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeană.

 

Europarlamentarii PSD afiliați Grupului S&D din Parlamentul European:

  • Carmen-Gabriela Avram
  • Iulian-Claudiu Manda
  • Cristian-Vasile Terheș
  • Dan Nica
  • Maria Grapini
  • Tudor Ciuhodaru
  • Adrian-Dragoș Benea