Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu și deputatul PSD Marius-Constantin Budăi au prezentat duminică, 25 octombrie 2020, Programul de Guvernare Muncă și Demnitate Socială.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că Guvernul Orban se fereşte să prezinte proiectul de buget pe anul 2021 pentru că acesta ascunde măriri de taxe şi impozite.

„Vreau să fac o comparaţie pentru că ceea ce a fost bine în anumite acţiuni, chiar dacă nu a fost promovat de PSD, trebuie subliniat. În anul electoral 2016, Guvernul din acea perioadă a venit şi a prezentat proiectul de buget exact în această perioadă. Ceea ce cerem noi Ministerului de Finanţe şi Guvernului e următorul lucru: să prezinte acest proiect de buget, pentru că noi ştim că în proiectul de buget vor fi măriri de taxe şi de impozite”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Deputatul PSD Marius Budăi a precizat că o prioritate a unei viitoare guvernări PSD va fi scoaterea a cât mai mulți români din starea de deprivare materială severă.

„Ne dorim ca decalajul de dezvoltare între urban și rural să fie redus pe acești patru ani de zile cu 20%, să ne ținem tinerii acasă, dar să le și oferim șansa unui loc de muncă plătit decent, de aici și aceste măsuri către angajatori și angajați. Am încercat să echilibrăm aceste sume către ambele părți. Ne dorim să înființăm, tot pentru combaterea acestei stări de deprivare materială severă, locuri de muncă în zonele sărace, să le oferim tinerilor, dar și șomerilor de lungă durată din grupurile dezavantajate, locuri de muncă bine plătite”, a declarat deputatul PSD.

Programul de Guvernare Muncă și Demnitate Socială poate fi consultat AICI.