„Un om fără busolă care, în ultima perioadă, pendulează între două partide. O zi mai c-ar rămâne în PNL, într-o altă zi mai c-ar pleca după Ludovic Orban la Forța Dreptei. Un fel de „și călare și pe jos”. Acesta este Costel Alexe, vremelnicul președinte al Consiliului Județean Iași. Audierile la DNA în multiplele dosare penale deschise pe numele său, sindrofiile politice, gen simpozioane și congrese liberale, deplasările externe cu rol mai degrabă turistic, prezentările de machete, hărți și randări. Și mult joc de imagine. Aceasta este toată activitatea publică a președintelui Consiliului Județean.

Costel Alexe are o carieră profesională aproape exclusiv la stat: consilier și ulterior șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, „garantat” de Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, închis pentru corupție. Același Fenechiu l-a propulsat pe Alexe în Camera Deputaților. Primul mandat în 2012, pe când Alexe avea doar 29 de ani. Deputat 2012 – 2019. Din 2019 și până în 2020, ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor. Sunt 15 ani în funcții publice în care Costel Alexe nu a livrat nimic. Nu a dus la capăt niciun proiect relevant pentru ieșeni. Nici la Oficiul de Cadastru, nici ca deputat, nici ca ministru și nici acum ca președinte al Consiliului Județean Iași. În schimb, familia sa a cunoscut, mai ales în ultimii 4-5 ani, o dezvoltare fulminantă, averea lui Alexe și a neamurilor sale făcând obiectul mai multor dezvăluiri în presa locală și națională.

Mai nou, Alexe vorbește despre investiții județene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ori prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Numai gura este de el. Adevărul este că la București i s-au închis toate ușile. Este considerat un personaj toxic, nefrecventabil. În cercurile șefilor naționali ai PNL se vorbește despre „problema de la CJ Iași”. Nimeni din conducerea centrală a PNL nu mai este dispus să-și asocieze imaginea cu acest individ cu multiple acuzații penale. De aici și caracterul duplicitar al lui Alexe: ar pleca și mâine la partidul lui Orban, însă știe că și-ar tăia singur craca de sub picioare, autoizolându-se și mai rău decât acum.

În mod normal, destinul unui ins ca Alexe n-ar trebui să ne intereseze. Nici pe mine, nici pe ieșeni. Însă, atât timp cât acesta se agață de funcția de președinte al Consiliului Județean Iași și blochează marile proiecte, atunci devine adversarul numărul 1.

La Iași este foarte greu să faci o alianță cu liberalii de vreme ce Costel Alexe, incompetent și penal, este președinte al Consiliului Județean, cu un picior în barca PNL și cu celălalt în cea a Forței Dreptei.”