Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, senatorul PSD Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, și Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, au participat marți, 7 iunie 2022, la Buzău, la semnarea primelor două contracte pentru Autostrada Moldovei A7.

„Am participat, astăzi, la semnarea contractului de finanțare pentru tronsonul Ploiești- Buzău și a celui pentru demararea construcției pe Lotul 2 al acestei autostrăzi, cuprins între Mizil și Pietroasele. Îl susțin pe colegul meu Sorin Grindeanu care și-a propus o țintă ambițioasă: ca, până la sfârșitul acestui an, să fie semnate toate cele 13 contracte și să înceapă șantierele pe toată Autostrada de la Ploiești până la Pașcani!” a scris președintele PSD pe Facebook după eveniment.

„Am semnat două contracte. Primul contract, de finanţare pentru întreaga secţiune de la Ploieşti la Buzău, de 3,8 miliarde de lei fără TVA. E cel mai important contract de finanţare prin PNRR semnat până acum. S-a semnat pe întreg tronsonul”, a declarat la rândul său ministrul Transporturilor și Infrastructurii.