Senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat duminică, 14 februarie 2021, că situaţia bugetului este ”dramatică”, iar banii nu ajung decât pentru nouă luni. Cu toate acestea, senatorul PSD afirmă că PSD nu va bloca bugetul în Parlament, dar va depune amendamente.

“Concluzia este una dramatică: banii din acest buget ajung doar pentru nouă luni, veniturile sunt supraestimate cu cel puțin 0,5% din PIB, iar cheltuielile sunt subestimate cu minim 0,4% din PIB. Drama este că Guvernului nici nu îi pasă să aducă un ban în plus la venituri. Dacă vă uitați cu atenție, veți vedea că în 2022 și în 2023 veniturile ca pondere în PIB scad și atunci e normal că dacă nu îți propui să aduci venituri, orice cheltuială ți se pare un pericol. Diferența este de viziune, ține de felul în care am arătat că lucrurile pot fi făcute și altfel și vom veni cu amendamente la bugetul de stat pentru a arăta că PSD are o altă viziune și că lucrurile pot fi făcute altfel în această țară”, a afirmat Radu Oprea într-o conferință de presă susținută la sediul central al PSD.

Deputatul PSD Adrian Chesnoiu a anunțat că Partidul Social Democrat va depune mai multe amendamente în Parlament la Legea Bugetului de stat pe 2021.

“Vom depune amendamente la legea bugetului de stat pentru susținerea agriculturii, a producției autohtone și a satului românesc, pentru că bani sunt în țară, bani se pot aduce la bugetul țării, numai că trebuie să vrei și să fii de bună-credință pentru a-ți îndeplini jurământul de credință depus fermierilor”, a spus Adrian Chesnoiu.