Mihai Chirica a fost convocat astăzi la DIICOT. Primarul Iașului are din nou probleme cu legea și implică iar administrația locală în scandaluri care vizează activitatea de urbanism. Sunt lucruri de neconceput care se întâmplă în Primăria Iași.

„Acum ni se demonstrează tuturor că haosul din urbanism a fost întreținut cu bună știință. Ieșenii au avut doar de suferit, în timp ce unii aveau doar de câștigat. Acuzațiile sunt extrem de grave. Angajați și conducerea Primăriei sunt suspectați de fapte de corupție. Sunt lucuri de neconceput care se întâmplă în această instituție. PSD militează pentru transparență în urbanism, pentru aplicarea strictă a legii în beneficiul ieșenilor nu a unor grupuri de interese.

Chiar dacă nu avem de a face cu un nou dosar penal, ci cu o extensie a „afacerii Sărărie 202”, imaginea Iașului are de suferit. Iașul pare din ce în ce mai apăsat de problemele penale ale primarului și președintelui Consiliului Județean Iași.

Onorabil ar fi ca Mihai Chirica, Costel Alexe și toți cei asupra cărora planează astfel de suspiciuni să se retragă, iar justiția să își spună cuvântul. Chirica ar trebui să demisioneze, iar la Primărie să aibă loc alegeri anticipate. Cei care vremelnic conduc acum orașul și județul Iași nu mai au timp pentru administrație. În fiecare săptămână cel puțin unul dintre ei primește convocare la DNA, DIICOT sau Parchetul General. 

Cât va mai continua acest calvar pentru ieșeni? Ce prestanță mai are Chirica în fața liderilor din București, chiar dacă ar vrea să meargă în Capitală să facă lobby pentru proiectele Iașului?”, a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași