PSD Iași critică dur recentele evenimente și acțiuni derulate în sediul PMP Iași. Violența fizică nu își are locul în niciun context. Cu atât mai grav este faptul că Petru Movilă, fostul președinte al PMP Iași, reprezintă Iașul,  fiind numit în funcția de manager public chiar de primarul PNL Mihai Chirica.

„În ultimul timp, Iașul a ieșit în evidență doar prin prisma dosarelor penale ale celor doi șefi administrativi, primarul Mihai Chirica și președintele Consiliului Județean Costel Alexe. Iată că, din păcate, un nou scandal zguduie orașul și suntem din nou arătați cu degetul și făcuți de rușine la nivel național de city-managerul Petru Movilă. Acesta este acuzat că a bătut și agresat fizic un coleg de partid.

Indiferent de motivele scandalului, un astfel de comportament din partea unui șef al orașului nu poate fi acceptat. De aceea, cer urgent primarului Mihai Chirica să îl demită pe Petru Movilă. Iașul este un oraș al educației și al culturii și nu are nevoie de astfel de exemple de comportament huliganic din partea unui lider administrativ.

În loc să fie preocupat de proiectele Iașului și de aducerea de noi finanțări pentru oraș, managerul public, la o oră la care trebuia să fie la serviciu, se ocupa de probleme politice. După ce că Iașul nu reușește să atragă fonduri europene sau guvernamentale din cauza actualilor lideri administrativi, mai ieșim în evidență și prin astfel de fapte jenante și umilitoare pentru anvergura unui oraș european”, a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Petru Movilă, actualul city manager al Iașului este acuzat de un coleg de partid de agresiune și violență fizică, din acest motiv fiindu-i întocmită o plângere penală.

Departamentul de comunicare al PSD Iași