Citește și semnează petiția pentru susținerea proiectului de lege propus de PSD privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaz

PSD a depus în Parlament un proiect de lege care prevede plafonarea prețurilor la electricitate și gaze la nivelul mediei ultimelor 6 luni și subvenționarea a 50% din scumpirea rezultată în facturile populației.

Plafonul este stabilit la media prețurilor din perioada martie-septembrie 2021.

Acest lucru implică o scădere a prețurilor la o valoare care se menține pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare. După intrarea în vigoare a legii, toate contractele se restructurează astfel încât să nu fie depășit prețul maximal, cel plafonat.

PSD propune și despăgubirea consumatorilor cu o parte din scumpirea suportată deja

Legea oferă și o compensație a scumpirilor plătite deja de consumator până la momentul intrării în vigoare a legii.

Compensația se acordă consumatorilor cărora le-a crescut prețul la gaze și energie electrică în ultimele 6 luni dinainte de intrarea în vigoare a legii. Compensația este egală cu jumătate din scumpirea care a avut loc în acest 6 luni, adică jumătatea diferenței dintre prețul plătit în ultima lună și cel plătit în prima lună.

Prin legea propusă de PSD, nivelul de trai al românilor este protejat în următoarele 6 luni

Prin proiectul PSD, prețurile din facturile de energie electrică vor fi reduse imediat cu un procent de până 43%, în funcție de contractul pe care îl are fiecare consumator.

La gaz, reducerea ajunge până la 23%, în funcție de contractele pe care le are fiecare consumator.

Proiectul PSD protejează majoritatea consumatorilor casnici de situația iminentă a dublării facturilor cu utilitățile – electricitate și gaz. Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de 5676 de lei pe an, aproximativ 1200 de euro, pentru fiecare gospodărie de salariați din România.

Spune și tu STOP scumpirilor la electricitate și gaz!

Citește și semnează petiția pentru susținerea proiectului de lege propus de PSD privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaz!