Bugetul pe 2024 este orientat către investiții și locuri de muncă. Aduce 150 miliarde lei în plus la PIB-ul României față de 2023, iar creșterea economică de 3,4% la anul este a 2-a cea mai mare din UE. Alocăm o sumă-record de 120 miliarde lei pentru investiții.

Este un buget orientat către oameni și creșterea puterii de cumpărare.Peste 12 milioane de români vor avea venituri crescute.Pentru prima dată, avem 2 creșteri majore de pensii într-un an, 13,8% de la 1 ianuarie și recalcularea de la 1 septembrie. Indexăm alocațiile cu inflația și creștem salariul minim brut la 3.700 lei de la 1 iulie 2024.

Continuăm schemele de plafonare la energie și gaze, astfel încât niciun român să nu plătească mai mult la facturi.Astfel vom reuși să ducem inflația la 4,6% la sfârșitul anului, la jumătate față de momentul când PSD a preluat mandatul de premier.

Este un buget orientat spre creșterea locurilor de muncă. Prin măsurile de stimulare a economiei, estimăm că 83.000 noi salariați cu normă întreagă vor fi angajați în anul 2024, în plus față de 2023.

Mizăm pe investiții în Educație, Sănătate și Infrastructură, cele 3 priorități ale guvernării. Cea mai mare alocare (+61%) este la Educație, Sănătatea primește cu 44% mai mulți bani, iar Transporturile și Infrastructura +27%.

Este un buget care aduce încredere, sustenabilitate și bunăstare, un buget de modernizare. Propunem un buget în care economia se mișcă, banii să circule, oamenii să aibă de muncă, să se investească și să existe creștere economică.