Plafonarea prețurilor la energie și gaze alături de limitarea adaosul comercial la mai multe alimente de bază au oprit creșterea prețurilor la alimente.

Dacă PSD nu ar fi intervenit, facturile la gazele naturale ar fi fost mai mult decât duble, iar cele la energie electrică mai mult decât triple. Dacă PSD nu ar fi plafonat adaosul comercial la alimentele de bază, fiecare familie ar fi plătit în medie cu 150 de lei în plus în fiecare lună.

În total, în lipsa măsurilor PSD, o familie obișnuită din România ar fi plătit în medie cu 1.100 lei în plus în fiecare lună, respectiv peste 13.400 de lei anual.

2 MĂSURI ESENȚIALE inițiate și adoptate de PSD care au protejat puterea de cumpărare a populației și au sprijinit producția românească

Limitarea adaosului la alimente

👉🏻 A oprit creșterea prețurilor la alimente, a coborât inflația la o singură cifră și astfel a protejat puterea de cumpărare pentru cei cu venituri mici și medii.

👉🏻 Spre deosebire de alte state UE care au încercat să oprească majorările de prețuri la alimente, măsura PSD nu i-a afectat pe producători și nu a generat penurie la produsele ieftinite.

👉🏻 Măsura a fost prelungită de Guvernul condus de Marcel Ciolacu până la 31 decembrie 2024.

Plafonarea prețurilor la energie

👉🏻 Stabilitatea tarifelor la energie la un nivel suportabil a protejat populația, a salvat economia, a adus predictibilitate și a contribuit major la reducerea inflației.

👉🏻 Măsura a fost prelungită de Guvernul condus de Marcel Ciolacu până la sfârșitul lunii martie 2025.

Eficiența măsurilor promovate de PSD în Guvern împotriva speculei la energie și la alimente sunt confirmate inclusiv de studii economice independente.