Succesul moțiunii simple inițiată de PSD împotriva “Virusului Cîțu” a reușit să arate țării două lucruri importante. Primul, să prezinte din nou adevărata față a celui care împrumută miliarde de euro pe spinarea românilor, dar nu dă socoteală despre cum toacă banii țării. Iar românii au văzut că avem un ministru al Finanțelor nu doar profund neserios, dar, din păcate, și îngrijorător de agresiv, amenințând cu dosare penale pe oricine îl deranjează cu întrebări.

Al doilea, este faptul că Florin Vasile Cîțu a devenit un ministru al Finanțelor cu adevărat repetent. A picat de două ori la votul din comisiile de specialitate, după audieri în care s-a umplut de penibil, dar a fost păstrat în componența echipelor Orban I și II. Acum, Cîțu a reușit o performanță unică în istoria politică modernă, reușind să devină ministrul Finanțelor împotriva căruia au trecut moțiuni simple și la Senat, și la Camera Deputaților, în aceeași legislatură.

Până acum, Cîțu a căzut de patru ori în șase luni. Liberalii l-au adunat cu fărașul de pe jos, l-au scuturat de praf și au decretat că nu-i nimic, e foarte competent. Românii au vazut cât de competent este atunci când Cîțu nu a știut să răspundă dacă și cu cât va mări pensiile în septembrie. Iar firmele au simțit, din păcate, și ele competența acestuia, beneficiind de cel mai mic pachet de sprijin, ca răspuns la pandemie, dintre statele europene, de doar 3% din PIB. Grație lui Cîțu, România se află la acelaşi nivel cu Tunisia sau Togo și cu mult sub Polonia (6% din PIB), sau Cehia (18% din PIB), dar președintele Iohannis și Guvernul sunt mulţumiți de el.            

Din păcate, Cîțu pare să fie foarte bun doar pentru liberali și modul în care ei cheltuie cu nemiluita în stare de urgență și vor să o țină tot așa și în starea de alertă. Pentru românii simpli și pentru economia locală, ministrul Finanțelor rămâne mai periculos decât un virus și din păcate nu există vaccin care să repare efectul acțiunilor sale.