Să fie omorâte pisicile fără stăpân! Este cea mai recentă găselniță marca USR. Tocmai partidul care a făcut-o primar pe Clotilde Armand, edil cunoscut pentru performanța istorică de a înmulți regimentele de șobolani în Sectorul 1, a inițiat un proiect de o maximă cruzime!

Deputatul Daniel-Liviu Toda, ales pe listele USR-PLUS, a găsit cauza tuturor problemelor din orașele țării: pisicile comunitare! Și a trecut la luptă cu micile feline printr-o inițiativă legislativă. Aceasta prevede că animalele care nu sunt adoptate, urmează să fie eutanasiate!

Oare felinele sunt „de vină” pentru achizițiile de vaccinuri de 1 miliard de euro? Oare pisicile au făcut gunoaiele din Sectorul 1? Tot ele au lăsat parcurile bucureștene în paragină? Sau șobolanii politici care au mutat sacii prin secțiile de votare la ceas de seară?!

Potrivit statisticilor europene, în România trăiesc peste 4,3 milioane de pisici și suntem statul din UE cu cele mai multe gospodării care au minimum un astfel de animal de companie. În plus, pisicile fără stăpân fac treaba pe care un edil USR nu e în stare (sau nu dorește?) să o rezolve de 4 ani: ucid rozătoarele.

 Ne delimităm de un astfel de demers nemilos și care nu se bazează pe niciun studiu care să indice vreun pericol prin existența acestor patrupede pe lângă gospodăriile românilor.

Rușine celor care vor să facă un slogan din acte de cruzime! Veți rămâne în istorie regii șobolanilor cu motto-ul „Salvăm România de pisici!”

                                                                                                                               

Petre-Florin Manole

Președinte PSD Sector 1