Partidul Social Democrat a demarat, la începutul lunii martie, o amplă campanie de împădurire la nivel național, în parteneriat cu Romsilva, prin care ne-am propus plantarea a minimum 500.000 de arbori în întreaga țară.

Până în prezent, în cadrul acțiunii de plantare în care s-au implicat peste 6.400 de membri ai Partidului Social Democrat din toate județele țării, alături de voluntari, au fost plantați peste 140.000 de puieți de arbori și pomi fructiferi, pe terenuri defrișate și cu sol instabil, ce poate genera alunecări de teren, zone pregătite pentru împădurire, dar și în zonele urbane: parcuri, grădini publice sau private, aliniament stradal. În parteneriat cu specialiștii Romsilva și autoritățile locale vom continua îngrijirea și monitorizarea puieților plantați, pentru a ne asigura că vor prinde rădăcini și vor ajunge la maturitate.

Proiectul PSD „Pentru o Românie Verde” continuă și în perioada următoare și va fi reluat în toamnă, când arborii ies din starea de vegetație.

Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care vor să se implice în creșterea suprafețelor împădurite și asigurarea unui mediu mai curat în  toate comunitățile locale rurale și urbane din România.

Hai să plantăm împreună pentru o Românie mai verde!

Harta plantărilor din cadrul proiectului PSD poate fi văzută aici: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1zwoo4mEs0Z-SxXS7J6z9ZhU3YSCfcacN&ll=46.152082854061106%2C24.8231338468862&z=5.

Biroul de presă al PSD