Peste 12.000 de km au fost parcurși, vineri, 4 iunie, cu mijloace de transport nepoluante – biciclete, trotinete, mașini electrice etc. – de către membrii și simpatizanții Partidului Social Democrat din toată țara în cadrul acțiunii ”Adevărata Vineri Verde”.

Campania se desfășoară în peste 700 de localități din România și se dorește a fi un semnal ferm că Partidul Social Democrat este adeptul mediului curat, economiei verzi și combaterii poluării care afectează viața și sănătatea românilor.

Harta acțiunii ”Adevărata Vineri Verde” arată nu doar anvergura mobilizării PSD, peste 5.000 de membri și simpatizanți social-democrați renunțând la mașină în favoarea mijloacelor de deplasare ecologice. (harta poate fi consultată aici: https://bit.ly/34LLbJd ) dar, în același timp, demonstrează că românii își doresc într-adevăr o țară curată, în care să se respire și să se trăiască sănătos.

De altfel, pe baza estimărilor făcute prin intermediul platformelor de specialitate, în cadrul acestei acțiuni au fost salvate până în acest moment aproape 3 tone de emisii de CO2.

”Viziunea PSD este aceea a unei Românii care are grijă de mediul înconjurător, de pădurile sale și care asigură resurse și găsește soluții pentru curățenia localităților, dar și pentru transformarea economiei și reducerea poluării”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Acțiunea va continua pe toată durata zilei.

Biroul de presă al PSD