Partidul Social Democrat a organizat vineri, 4 iunie 2021, evenimentul ”Adevărata Vineri verde”, în cadrul căruia mii de membri și simpatizanți ai PSD, din toată țara, au mers la serviciu sau și-au dus copiii la școală folosind mijloace nepoluante sau transportul în comun. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și vicepreședintele PSD, Daniel Băluță, primarul sectorului 4, au avut o dezbatere la care au participat primari și alți aleși locali din zonele apropiate Bucureștiului care au realizat la nivelul comunităților lor locale proiecte ecologice sau doresc să le demareze, prin fonduri proprii sau europene: transport ecologic cu vehicule electrice, gropi de gunoi ecologice cu colectare selectivă,  școli sau grădinițe ecologice, proiecte educaționale ecologice, instituții publice ce funcționează în regim ecologic, împăduriri, etc.

Liderul PSD a declarat că PSD va depune întâi moțiune simplă împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, pe urmă moțiunea de cenzură.

“O să depunem întâi moțiune simplă împotriva domnului Ghinea, pe urmă moțiunea de cenzură, dar ne încadrăm calendaristic, după ce am intrat în analiza PNRR și am văzut cum se încalcă legea grosolan prin conflict de interese în care companii fac programele naționale ale Guvernului României, este inacceptabil așa ceva și trebuie să răspundă cineva. Dacă cei de la UDMR și de la PNL doresc în continuare să susțină un ministru cu potențial infracțional, îi invit să facă acest lucru la moțiunea simplă,” a afirmat Marcel Ciolacu.

Daniel Băluță a declarat că „în Sectorul 4 avem cea mai extinsă reţea de puncte de încărcare electrică, în toate zonele majore ale Sectorului 4 avem astfel de puncte”.

“În Sectorul 4 avem cea mai extinsă rețea de puncte de încărcare electrică în toate zonele majore ale Sectorului 4. Sunt 35 de prize distribuite uniform la nivelul sectorului, astfel încât în fiecare cartier avem această posibilitate. Mai mult, prin programul de regenerare urbană pe care l-am lansat și a cărui licitație este deja în SICAP. Vreau să vă spun că acest concept va fi extins, astfel încât să avem o infrastructură la nivelul fiecărei străzi, fiecărui cvartal de blocuri și, pe măsură ce vor apărea din ce în ce mai multe mașini electrice, acolo să putem să punem astfel de prize”, a spus primarul sectorului 4.