Este pentru prima dată în istoria politicii românești când un premier a ajuns să fie atât de detestat. În mai puțin de un an de zile, aproape toți românii și toate partidele din Parlament îl vor plecat de la conducerea executivului. Fără vreo alianță politică formală între PSD, USR și AUR, partide cu ideologii și viziuni incompatibile, astăzi există un consens de bun simț că Florin Cîțu trebuie demis. Și oricât de mult s-ar chinui unii și alții să-l țină în viață, prin diverse tertipuri, acesta este mort politic. 

Cu înscăunarea lui, domnitorul Iohannis și-a bătut joc de țară. După demiterea de astăzi nu mai poate să meargă tot pe mâna lui. Este și neconstituțional și imoral. Dar dacă domnitorul Iohannis va prelungi criza politică cu desemnări succesive ale lui Cîțu, vom merge, pas cu pas, către anticipate. Este  ceea ce noi, PSD, ne dorim. Este singura soluție, o guvernare nouă, dar ca expresie a voinței românilor.

Un om care nu are niciun fel de empatie pentru români nu are ce căuta în politică. Premierul a fost în vacanță două luni pentru campania internă din PNL, iar astăzi România este în pragul colapsului sanitar. Doar pentru asta, Cîțu nu mai merită să mai dețină nicio funcție publică. Să stea cocoțat la partid, unde l-a uns domnitorul Klaus Iohannis.

Guvernarea lui Cîțu și domnia lui Iohannis, care a fost instaurată de șapte ani, au eșuat, nu statul român. În această perioadă de domnie, statul putea să funcționează foarte bine dacă avea cine să-l conducă.

Astăzi, Florin Cîțu va deveni istorie. Este un gest de maximă responsabilitate politică a PSD și a partidelor parlamentare să voteze moțiunea de astăzi. Toate au decis, fără niciun acord, fără nicio alianță, fără nicio înțelegere subterană că acesta trebuie să plece.

Doar judecata românilor va putea oferi un guvern stabil care să gestioneze pandemia și redresarea statului român.

Paul Stănescu,

Secretarul general al PSD