Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că toți deputații și senatorii Partidului Social Democrat vor vota la vedere moțiunea de cenzură.

„Cei 157 de parlamentari ai PSD, senatori şi deputaţi, vor vota la vedere. Îi invităm şi pe cei de la AUR şi USR să-şi asume, la fel ca noi, acest vot de blam la adresa lui Florin Cîţu şi a acoliţilor lui. Solicităm preşedinţilor celor două Camere, Anca Dragu şi Ludovic Orban – mă gândesc că până mâine mai e preşedinte, dacă nu se mai răzgândeşte o tură – să identifice soluţii pentru ca mâine toţi parlamentarii, indiferent de formaţiunea politică, să poată să-şi exercite votul. Suntem în plin val 4, cu peste 10.000 de cazuri zilnic, şi în cazul în care apar suspiciuni trebuie să existe o variantă legală ca orice vot să fie exprimat. Vă anunţ că PSD are deja un parlamentar confirmat deja cu COVID-19, avem însă şi un parlamentar care se confruntă de mai multă vreme cu o afecţiune gravă şi care totuşi va veni la vot”, a declarat Sorin Grindeanu în cadrul unei conferințe de presă susținută după reuniunea Biroului Permanent Național.

Sorin Grindeanu a ținut să amendeze totodată modul în care a înțeles Guvernul Cîțu să ajute consumatorii vulnerabili în privința creșterii facturilor la energie electrică și gaze naturale.

„Guvernul vine cu ceva: cu un formular de 14 pagini. Ăsta-i formularul pe care trebuie să îl completeze orice român care vrea ajutor de încălzire, adică acei 25 de lei. 14 pagini în care te întreabă tot felul de aberații: situația școlară a copiilor, bunurile pe care le ai în casă…Ăsta este modul în care gestionează GUVERNUL această problemă extrem de gravă pentru români. 14 pagini, vă repet”, a declarat prim-vicepreședintele PSD.