Președintele PSD Marcel Ciolacu consideră că România nu poate depăși această criză politică decât prin organizarea de alegeri parlamentare anticipate. Întrebat ce se va întâmpla dacă președintele va înmâna PSD mandatul formării guvernului, Marcel Ciolacu a declarat că PSD va încerca să formeze o majoritate pentru a putea guverna.

„Rămân ferm convins că România nu poate depăși această criză decât prin anticipate. Chiar daca se reîmpacă, că e greu sa plece câinele de la măcelărie, mai puțină carne pe os, dacă se împacă, conflictele apar din nou. Se ceartă pe bani, pe nepoate, pe ciocli, nu au promis că fac o depolitizare totală?(…) Vom încerca să creăm o majoritate, avem cele zece zile constituționale, cum a creat Cioloș atunci. Pe Dragu o respect, dar îmi aduc aminte că a fost ministru în Guvernul susținut de PSD. Se vede că sunt vorbe false, cât de jenă îi era, că spune ce îi dau comunicatorii. Cică se încalcă Constituția! În august 2020 am depus moțiune împotriva lui Orban, era premier, iar USR, PNL și UDMR nu au făcut cvorum și nu s-a mai votat! Vă aduceți aminte?” a afirmat președintele PSD joi, 9 septembrie 2021, la B1 TV.