Premierul Marcel Ciolacu a vizitat astăzi Șantierul Naval Constanta unde a stat de vorbă cu angajații și managementul șantierului și a vizitat una dintre navele construite aici.

Situat în zona Marii Negre, Șantierul Naval Constanța S.A. se numără printre cele mai mari șantiere de construcții, reparații și conversii nave din Europa, căutat de armatori din întreaga lume. În ultimii ani, aici s-au construit mai multe tancuri pentru transport produse petroliere şi chimice, concepute, proiectate și realizate de specialiştii Şantierului Naval Constanţa.

”Tot aud că nu se mai produce nimic în România, că totul se importă. Total neadevărat! Doar săptămâna aceasta am fost în două locuri care sunt un motiv de mândrie pentru România. Fabrica Dacia de la Mioveni, unde la fiecare 55 de secunde iese o mașină de pe linia de producție. Adică aproape 1.400 de vehicule pe zi! Și astăzi aici, la Șantierul Naval din Constanța, care se află pe locul 1 în Europa și locul 3 la nivel mondial în ceea ce privește construcția de tancuri de produse petroliere și chimice, nave de ultimă generație, destinate transportului de mărfuri lichide.  Vedem că se produce în România! Într-adevăr e nevoie de mai mult. Guvernul pe care îl conduc a demarat o serie de programe de finanțare cu accent pe noile linii de producție! Iar rezultatele s-au văzut încă de la sfârșitul anului trecut. Pentru prima dată după mult timp, creșterea economică a României s-a datorat investițiilor și nu consumului. Este un trend pe care, cel puțin cât voi fi premier, voi face tot posibilul să-l păstrăm!” a declarat Marcel Ciolacu la finalul vizitei.