Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, și ministrul Finanțelor Adrian Câciu au participat miercuri, 2 noiembrie 2022, la ceremonia de semnare a convențiilor de implementare și garantare pentru programele naționale Student Invest și Family Start.

„Am decis împreună să creăm această coaliţie şi în ianuarie am venit cu un pachet social şi cu o mică componentă economică şi cu o decizie de a se crea Ministerul Familiei şi al Tineretului. Doamna Gabriela Firea şi-a asumat această responsabilitate de a crea un minister nou, de la zero. În luna martie, după declanşarea crizei economice, împreună în coaliţie am hotărât să venim cu un pachet aşteptat de către oameni şi cumva să anticipăm multe dintre lucrurile care s-au întâmplat în perioada următoare şi am venit cu un pachet mai îndrăzneţ ‘Sprijin pentru România’”, a spus Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria.