Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, atrage atenția asupra numărului mic de doze de vaccin alocate gălățenilor, în comparație cu alte județe. Primarul cere Guvernului să renunțe la politizarea campaniei de vaccinare și să țină cont de toți românii.

Ionuț Pucheanu: „Sunt acum aproape 18.000 de gălățeni pe liste în așteptarea vaccinului anti-COVID, iar distribuirea dozelor pe județe se face în bătaie de joc. În fiecare zi în medie în municipiul Galați se vaccinează doar câteva zeci de persoane, deși capacitatea de vaccinare este de peste 2.000. Gălățenii nu trebuie să fie tratați precum cetățeni de mâna a doua, ci să aibă șanse egale cu toți ceilalți români care doresc să se vaccineze. Este nevoie de transparență reală și de echitate în distribuirea dozelor de vaccin. Guvernul trebuie să renunțe la politizarea campaniei de vaccinare și să țină cont de toți românii. Pandemia nu se tratează doar cu restricții care se răsfrâng tot timpul asupra oamenilor, ci este nevoie de soluții corecte pentru vaccinare”.

Spre exemplu, la Cluj au fost administrate deja 126.162 doze (17% raportat la numărul de locuitori), la Prahova 106.000 doze (13% raportat la numărul de locuitori), la Iași 113.771 doze (adică 12% raportat la numărul de locuitori), la Brașov 70.000 de doze (11% raportat la numărul de locuitori).  Și asta în timp ce în județul Galați s-au distribuit și administrat până acum numai 45.000 de doze, adică 7% raportat la numărul de locuitori.  

În județul Galați sunt în prezent 17 centre active, din care 3 amenajate de către Primăria municipiului Galați la Sala Siderurgistul (16 cabinete, din care doar 2 funcționale), Sala Sporturilor (12 cabinete, din care doar 2 funcționale) și Patinoarul Dunărea (8 cabinete, din care doar 3 funcționale).  

Din cele 36 de cabinete de vaccinare amenjate de Primăria Galați, în prezent funcționează doar șapte cabinete din cauza dozelor insuficiente de vaccin alocate.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați