În discursul susținut la Camera de Comerț Americană, președintele PSD a afirmat în fața companiilor americane că Executivul nu va mări taxele și că România poate deveni în următorii 4-5 ani una dintre marile forțe economice ale continentului.

„Vin astăzi în fața dumneavoastră cu o dublă garanție, atât fiscal-bugetară, cât și de ordin politic: nu vom mări taxele. Dacă își păstrează stabilitatea politică și economică, România poate deveni în următorii 5 ani una din marile forțe economice ale continentului. În 4 ani, România poate să aibă un Produs Intern Brut (PIB) de circa 500 de miliarde de euro, de la 300 de miliarde de euro în 2023, după cum ne arată cifrele și de la finanțe, dar și de la Banca Mondială, și de la Comisie, România, anul acesta va avea cea de-a doua creștere economică din Europa, deci, automat, nu va intra sub nicio formă în recesiune”, a declarat Marcel Ciolacu.

Guvernul a setat deja un etalon de investiții publice de minimum 7% din PIB, care trebuie să reprezinte o medie și pentru următorii 4-5 ani. Marcel Ciolacu a spus că, în perioada 2024-2028, Guvernul poate investi în economie circa 700 de miliarde de lei din fonduri europene și de la bugetul de stat.

În condițiile în care modernizarea statului roman, inclusiv prin îndeplinirea țintelor asumate prin PNRR, va avea parcursul de până acum, „România poate avea un salariu mediu brut de 2.000 de euro pe lună și un salariu minim brut de 1.200 de euro pe lună. Acolo se va duce, de altfel în mod natural, aplicarea principiului Uniunii Europene privind salariul minim european”, a mai completat Marcel Ciolacu.