Președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, și prim-vicepreședintele PSD, senatorul Gabriela Firea, au făcut joi, 25 martie 2021, o vizită în județul Botoșani. Liderii PSD au vizitat în comuna Copălău, jud. Botoșani, o fermă care cultivă usturoi apoi s-au întâlnit cu membrii organizației PSD Botoșani. La evenimente au participat și președintele CJ Botoșani, Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, deputatul PSD, Marius Budăi, și senatorul PSD, Trufin Lucian.

Marcel Ciolacu a afirmat la Botoșani, într-o conferință de presă, că PSD este capabil să revină la guvernare în plină criză sanitară şi economică.

“PSD e pregătit în orice moment și are specialiștii necesari să guverneze la orice oră din zi și din noapte și să își asume această guvernare. (…) PSD este capabil și își asumă o guvernare în plină criză sanitară și economică. Specialiștii din interiorul partidului, atât la nivel central, cât și din teritoriu, sunt foarte importanți. Suntem într-un context cu două crize majore”, a declarat președintele PSD.

Senatorul Gabriela Firea a transmis că doreşte să candideze în 2024 pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

„Eu am un obiectiv exprimat, vreau să salvez Capitala de falșii salvatori ai Capitalei, de cei care au manipulat în campania electorală, mințind că vor rezolva de pe 28 septembrie problema apei calde și căldurii, că au o relație privilegiată cu Guvernul și ELCEN, care aparține de guvern, nu va mai livra agent termic sub parametri și vor avea buget pentru investiții. Iată că nu s-a întâmplat acest lucru și de cinci luni bucureștenii au stat în case cu mult mai multe sincope decât erau în mandatul meu. Așa am stabilit la nivel politic, dacă suntem sănătoși, dacă ajungem peste trei ani și jumătate la acel moment, misiunea mea e să salvez Bucureștiul de falșii salvatori”, a spus Gabriela Firea.

Doina Federovici a declarat că și județul Botoșani a fost exclus de la a primi fonduri pe Anexa 703 la fel ca celelalte județe conduse de președinți de CJ social-democrați.

“Suntem aici, ca în celelalte județe conduse de președinți de CJ social-democrați, în aceeași ecuație. Și noi am fost excluși de la a primi fonduri pe Anexa 703, dar încercăm, cu puținul pe care îl avem, să ne descurcăm și să facem față acestei provocări majore”, a precizat Doina Federovici.

Primarul municipiului Botoșani a spus că încă sunt proiecte depuse la autoritățile centrale care nu a primit răspuns nici după un an de zile și încearcă să facă cu bani locali ceea ce a promis botoșănenilor.

“Ar fi fost bine ca bugetul local să fie completat și de sume de la Guvern, dar răspunsul nu e așa cum ni l-am dorit. Avem încă proiecte depuse la autoritățile centrale care nu au primit răspuns nici după un an de zile, dar, dincolo de acest aspect, încercăm să facem cu bani locali ceea ce am promis botoșănenilor”, a relatat Cosmin Andrei.