Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat s-a reunit marți, 08 iunie 2021, la sediul central al PSD. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că săptămâna viitoare Partidul Social Democrat va face public textul moţiunii de cenzură.

“Săptămâna viitoare o să facem public textul moțiunii. Deja am început negocierile cu parlamentari din alte partide și în această sesiune categoric că această moțiune va fi și depusă, și votată,” a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă la sediul PSD.

Președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dîncu a transmis că Consiliul Național a fost modificat ca substanță și nu mai este un organism de reprezentare politică, care să țină de puterea politică, ci este unul lucrativ.

“Consiliul Național a fost prin statutul nou modificat ca substanță, nu mai este un organism de reprezentare politică, care să țină de puterea politică, ci este unul lucrativ, în următoarea idee: este necesară în activitatea oricărui partid politic, cu atât mai mult în opoziție, construcția continuă de politici publice și de monitorizare a celor existente sau inexistente la partidele care conduc, atunci când ești în opoziție. Noi adăugăm de acum încolo activității noastre de comunicare strategică de opoziție de până acum și activității parlamentare o dimensiune nouă, un pic mai multă organizare în ce privește politicile publice și monitorizarea activității guvernamentale. Dacă până acum am făcut o monitorizare a Guvernului, dar cel mult am urmărit elementele majore ale Guvernului, prestația prim-ministrului și a vicepremierilor, începând cu reconstrucția Consiliului Național într-o nouă formă vom monitoriza în detaliu fiecare aspect al politicilor guvernamentale”, a spus Vasile Dîncu.