Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat s-a reunit luni, 08 martie 2021, la sediul central al PSD. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, într-o conferință de presă, după ședința Biroului Permanent Național, că PSD va depune, în această săptămână, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

“Astăzi am avut un Birou Permanent Național și am luat hotărârea să depunem săptămâna aceasta la Senat moțiunea împotriva domnului ministru Năsui, așa cum am anunțat. Motivele le cunoașteți, blocarea măsurii 3 Fonduri Europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviință să-și facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor. Categoric, nu s-ar putea iniția vânzarea companiilor românești profitabile în perioada de pandemie și de criză economică, lucru total neadecvat pentru o țară membră a Uniunii Europene, celelalte state blocând vânzarea de acțiuni, și aici mă refer la Germania sau la Franța. Acest lucru nu s-ar putea face fără avizul domnului ministru al Economiei. Decizia de a nu se mai promova exporturile românești în afara teritoriului României, de asemenea, ni se pare o decizie total incorectă față de companiile și de produsele românești”, a spus Marcel Ciolacu.

Deputatul PSD Dumitru Coarnă consideră că ar fi necesară demisia ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, după crimele de la Oneşti, iar acesta ar trebui să ia exemplul fostului ministru de Interne Nicolae Moga, care şi-a dat demisia din funcţie după cazul „Caracal”.

“După speța Caracal ministrul Moga și-a dat demisia de bun-simț în 2019. Eu cred că și în această speță în care doi oameni sunt efectiv la propriu hăcuiți, tăiați, domnul Bode ar trebui să recurgă la acest gest, pentru că a demonstrat și demonstrează în continuare, mie cel puțin asta îmi spune, că nu dorește să se afle adevărul clar și să ne transmită public ceea ce trebuia să facă Ministerul de Interne și IGPR, nu vorbesc de Poliția Județeană Bacău. Am înțeles că acolo a pus un interimar cu care întotdeauna saluta cu „Sărumâna”! E un interimar la IPJ Bacău. În opinia mea, cred că și domnul Bode ar trebui să vorbească cu domnul Moga, să îl întrebe care au fost mecanismele care au declanșat acea demisie și să procedeze în consecință. Până la urmă, a știut, a gestionat defectuos această situație și cred că e necesară o demisie a domnului ministru Bode”, a susținut Dumitru Coarnă.