ÎntrebareAstăzi, o parte dintre membrii CSM au cerut sesizarea CCR după declarațiile dumneavoastră.

Viorica Dăncilă: Interpretarea a fost așa cum și-a dorit-o fiecare. Eu am vorbit despre Secția Specială pentru că, după cum știți, în spațiul public au apărut afirmații legate și de Ministerul Justiției. Am spus că nu vom da nicio ordonanță de urgență pe Justiție, nici pentru desființarea Secției, nici pentru alt motiv. Eu nu am spus niciodată că magistrații au fost numiți politic, chiar am subliniat faptul că magistrații nu trebuie să mai fie numiți politic și, dacă vă amintiți, chiar am propus pentru Ministerul Justiției o persoană din domeniul juridic, fără să fie înregimentată politic. Am vrut să dau un semnal că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic, dar, după cum știți, președintele României a fost cel care a respins această nominalizare.

 

ÎntrebareCe le-ați promis celor care s-au întors astăzi în partid?

Viorica Dăncilă: Nu le-am promis nimic. Am avut discuții legate de România, de responsabilitatea pe care o au, discuții legate de obligația pe care o au față de cei care i-au votat, și anume aceea a implementării programului de guvernare. Cei care i-au votat, mai ales din cadrul PSD, și-au pus speranțe în ei. Speranța lor a fost să continue această guvernare.

 

ÎntrebareAu vorbit despre o „conducere falimentară și mediocră”.

Viorica Dăncilă: Nu poți să mulțumești pe toată lumea, dar Horia Nasra, din câte știu eu, s-a întors în PSD condus de către Viorica Dăncilă.

 

ÎntrebareAu venit acele răspunsuri pe care le așteptați de la președintele Iohannis?

Viorica Dăncilă: Eu nu aștept un răspuns de la domnul președinte Klaus Iohannis. Eu mă aștept ca domnul președinte Klaus Iohannis să fie un exemplu pentru toți românii și să pună în aplicare deciziile CCR.

 

ÎntrebareDomnul Nica a fost respins?

Viorica Dăncilă: Nu a fost respins. Să știți că eu respect foarte mult presa și știu că presa are un rol foarte important în statul român, dar atunci când se vine în spațiul public cu informații false acest lucru nu mai oferă un grad mare de încredere. Înainte de a apărea o informație, trebuie să existe certitudinea că acea informație este reală. Cei din Parlamentul European din opoziție am văzut că spun orice pentru a strica imaginea României. Am văzut ce spune Siegfried Mureșan, am văzut ce spun ceilalți, ei vorbesc din punct de vedere politic.

 

ÎntrebarePurtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a anunțat că Dan Nica a fost respins.

Viorica Dăncilă: Trimiteți-mi și mie comunicatul dacă ați văzut dumneavoastră acest lucru. Eu respect deciziile Comisiei Europene, purtătorul de cuvânt nu a spus acest lucru.