ÎntrebareAstăzi a fost respinsă legea pensiilor la Senat.

Viorica Dăncilă: Acest lucru arată, în primul rând, modul în care abordează legea pensiilor opoziția: una declară, acuză Guvernul de anumite lucruri, de nivelul de trai, arată grija pe care o au ei pentru pensionari, dar astăzi au votat împotriva legii pensiilor. Cred că acest dublu standard nu este unul care să fie acceptat de pensionari. Vom avea cvorumul necesar și în Camera Deputaților vom trece legea pensiilor.

 

ÎntrebareSenatorii PSD au lipsit în mod masiv.

Viorica Dăncilă: Am să discut cu ei și am să văd de ce au lipsit de la Senat astăzi. Poate au lipsit justificat sau nejustificat, voi avea o analiză, dar să-i vedem în primul rând pe cei care au votat împotriva legii pensiilor. Eu cred că de la acest punct trebuie să plecăm.

 

ÎntrebareEste posibilă amânarea acestui proiect până în toamnă?

Viorica Dăncilă: Am să discut cu președintele Camerei Deputaților și am să vă dau un răspuns.

 

ÎntrebareSunt bani pentru aceste promisiuni?

Viorica Dăncilă: Ne-am ținut întotdeauna promisiunile față de pensionari. Dacă nu am putut prin lege, am dat ordonanță de urgență. Pensionarii la 1 septembrie vor avea majorarea punctului de pensie și vom trece legea pensiilor de Camera Deputaților.

 

ÎntrebareOrganizația de Femei vă susține pentru funcția de președinte al PSD?

Viorica Dăncilă: Știți foarte bine că am fost președinta Organizației de Femei. Este o organizație la care țin foarte mult. Am susținerea colegelor mele, am păstrat în permanență o relație foarte bună cu Organizația de Femei. Vom vedea la Congres. Eu am încredere în fiecare membru de partid, am încredere și în Organizația de Femei, și în Organizația de Pensionari, și în Organizația de Tineret, dar vom vedea ce va ieși. Eu aș vrea să mai candideze și alți colegi, și alte colege, cred că așa trebuie să fie în democrație.

Vă mulțumesc!