Vom face o analiză a rezultatelor pe fiecare județ în parte, pe fiecare localitate în parte, astfel încât la următoarele alegeri să avem rezultate mult mai bune.

 

ÎntrebareVom vedea schimbări de președinți de organizații?

Viorica Dăncilă: Nu, nu venim cu ideea de a face excluderi. Vom discuta fiecare județ și vom analiza fiecare localitate în parte, fiecare președinte de organizație trebuie să justifice, într-un fel, rezultatul obținut, ce a mers, ce nu a mers. Este o analiză de partid, o analiză normală după alegeri.

 

ÎntrebareAr trebui să pună mandatul pe masă președinții care nu au atins obiectivul asumat?

Viorica Dăncilă: Nu plec de la această premisă. Eu cred că este important să vedem ce s-a greșit, unde s-a greșit, care au fost motivele pentru care s-a ajuns la un rezultat mai slab în anumite județe și să avem o abordare constructivă.

 

ÎntrebareConfruntări cu Klaus Iohannis în turul 2?

Viorica Dăncilă: Eu chiar de astăzi îl invit pe domnul Iohannis, pe candidatul Iohannis, la o dezbatere unu la unu. Știți foarte bine că am făcut acest lucru și în campania pentru turul 1. Vreau o dezbatere în care să vorbim despre ceea ce am realizat, ce a realizat domnul Iohannis în cei cinci ani de mandat, ce a promis și ce a realizat din ceea ce a promis, iar eu să spun ce am făcut într-un an și nouă luni, cât am fost premierul României, pentru că este important ca oamenii să știe ce am făcut pentru ei, ce obiective am promis și ce am realizat din ele. Voi face și un demers oficial, îi voi adresa o scrisoare domnului Iohannis pentru această confruntare unu la unu. Când vrea domnul Iohannis, eu am toată disponibilitatea. Azi sau mâine o să trimit și scrisoarea. Este normal să avem această confruntare. Este o obligație pe care o avem față de români, spunem ce am realizat și, bineînțeles, ce ne propunem pentru perioada următoare.

 

ÎntrebareAveți de gând să inițiați o discuție cu unul dintre ceilalți candidați pentru o susținere în turul 2?

Viorica Dăncilă: Eu vreau să am această discuție cu poporul român, cu românii, lor o să mă adresez. Cred că niciun lider nu poate să spună „Veniți și votați cu X”, eu cred că trebuie să generez încredere în rândul românilor, indiferent cu cine au votat în primul tur.

 

ÎntrebareVeți încerca să aveți o discuție cu Mircea Diaconu?

Viorica Dăncilă: Îl cunosc pe domnul Diaconu, îi cunosc pe o parte dintre lideri. Eu o să mă adresez românilor, pentru că impresia lor și încrederea pe care o generez în rândul lor e importantă pentru mine.

 

ÎntrebareAveți un mesaj pentru cei din diaspora?

Viorica Dăncilă: În primul rând, vreau să le mulțumesc că au participat la vot. Este important că au venit la vot, că au votat, indiferent cu cine au votat în primul tur. Vreau să îi asigur că respectul meu este același și că măsurile pe care le-am luat referitoare la cele trei zile de vot și votul prin corespondență sunt luate de noi, noi am fost cei care am creat condițiile pentru vot. Vreau să le aduc la cunoștință că am luat măsuri pentru ei, că am avut în vedere de fiecare dată românii din diaspora și că dacă într-adevăr țin la țara lor, dacă se gândesc să se întoarcă acasă, trebuie să ia în considerare și să îi susțină pe cei care au făcut mai multe lucruri bune pentru această țară.

 

ÎntrebareCe s-a întâmplat în Moldova?

Viorica Dăncilă: O să analizăm acest lucru. După cum știți, eu am acordat o atenție deosebită Republicii Moldova – vreau să fac și această precizare. Știți foarte bine că noi am susținut în timpul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene parcursul pro-european al Republicii Moldova, că avem foarte multe proiecte în desfășurare în Republica Moldova, mă refer la susținerea de grădinițe, de școli, de drumuri, de biserici, deci ne-am implicat foarte mult. Ce s-a întâmplat în Moldova la noi vom analiza mâine, vom discuta cu fiecare lider și fiecare trebuie să își asume rezultatul care a fost obținut.

 

ÎntrebareCe s-a întâmplat în Constanța, Vrancea, Dâmbovița?

Viorica Dăncilă: Până nu am toate elementele, până nu am discuții cu președinții de organizații, nu vreau să îmi spun punctul de vedere. După ce vom avea aceste discuții, după ce vom face analiza pe fiecare localitate din județ, vom avea o imagine care să contureze ceea ce s-a întâmplat.

 

ÎntrebareMarian Oprișan e o persoană vocală a partidului, dar nu a reușit să strângă electorat pentru dumneavoastră!

Viorica Dăncilă: Știți, motive pot fi foarte multe, toți putem să spunem că nu ne-a plăcut nu știu ce lucru din programul de guvernare, că nu ne-a plăcut candidatul, că nu ne-a plăcut cine știe ce! Cred că multe dintre rezultate arată și puterea pe care o are liderul în județul respectiv și cred că fiecare va veni mâine și va justifica rezultatul obținut.