Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, a declarat că un eventual eșec al negocierilor din cadrul Consiliului European privind fondul de redresare economică și bugetul european va agrava criza social-economică din UE.

Dacă nici în a treia zi de discuții, șefii de state și guverne din Uniunea Europeană nu pot ajunge la un acord, înseamnă că trebuie să ne pregătim pentru ceea ce e mai rău. În acest al 12-lea ceas, Delegația PSD subliniază importanța apelului liderului Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe Garcia-Perez, și al celorlalți șefi de grupuri europarlamentare democratice pentru un acord urgent și realist. Cetățenii așteaptă acest Plan cu adevărat istoric, întrucât reprezintă singura cale de combatere viabilă a efectelor pandemiei asupra economiilor și societăților noastre. Parlamentul European a reușit să ajungă pe această temă esențială la un consens intern și la o poziție comună cu aceea a Comisiei Europene. Este cazul ca liderii naționali să lase interesele individuale și orgoliile deoparte, pentru salvarea proiectului european”, a atras atenția Dan Nica.

Eurodeputatul social-democrat a precizat că șefii celor mai importante șase grupuri europarlamentare au transmis o solicitare comună Consiliului pentru a adopta un plan de relansare ambițios și un buget multianual al UE cât mai robust, pentru a face față provocărilor.

”Această criză trebuie să constituie un semnal de alarmă și o oportunitate pentru reorientarea UE către dezvoltarea unei reziliențe colective, în cadrul unei societăți mult mai axate pe coeziune și incluziune socială. Decizia pe care o veți lua va avea un impact pe termen lung asupra societății noastre”, au transmis Consiliului liderii grupurilor europarlamentare.